Siirry suoraan sisältöön

Seksuaalinen haluttomuus

seksuaalinen haluttomuus

Seksuaalinen haluttomuus ei välttämättä ole sitä potevalle itselleen mikään ongelma, mutta parisuhteessa se voi tuoda ongelmia. Varsinkin silloin, jos kumppani on aktiivinen eikä välttämättä ymmärrä toisen haluttomuutta. Syitä voi olla useita ja apua voi hakea lääkäriltä tai seksuaaliterapeutilta. Parisuhteessa kannattaa aiheesta keskustella eikä jättää aihetta roikkumaan etsimättä siihen hyvää ratkaisua.

Seksittömyys voi johtua monista seikoista. Monesti se johtuu siitä, että parisuhteessa on ainainen kiire tai läheisyys ja hellyys puuttuvat kokonaan. Toisinaan suhteessa tunnetaan riittämättömyyden tunnetta ja torjutuksi joutuminen vaikuttaa haluihin entisestään. Jos rakastelu tapahtuu vastentahtoisesti, siitä ei nauti kumpikaan osapuoli. Taustalla voi olla useita syitä, miten tähän tilanteeseen on päädytty.

Seksuaalinen haluttomuus opittua vai ei?

Seksuaalinen haluttomuus voi johtua siitä, että halun tunne sekä siihen tarvittava motivaatio on vähentynyt huomattavasti tasosta, mitä se on henkilöllä aikaisemmin ollut. Seksittömyys saattaa johtua myös siitä, että kumppani ei enää herätä innostavia ajatuksia tai tunnelmaan ei enää herää samalla tavalla kuin joskus aiemmin. Ei koe olevansa haluttu eikä toisaalta hyväksytty. Silloin tuntuu, että oma seksikkyys ei enää riitä eikä kumppani jaksa olla kiinnostunut muutaman lapsen ja lisäkilojen jälkeen.

Seksittömyys on hankala tilanne, koska aiheesta olisi kyettävä keskustelemaan rauhallisesti ja syyttelemättä. Jos edellisestä kerrasta on kulunut kauan aikaa, on todella vaikea edes yrittää käynnistää uudelleen hyviä ja nautinnollisia seksihetkiä. Väitetään kuitenkin, että seksihormoneja tuottaa kaikkein parhaiten silloin, kun seksiä harrastetaan. Näin ollen seksi pitäisi aloittaa uudelleen, ja siitä pitää pystyä keskustelemaan. Silloin tilanteeseen johtaneet syyt saadaan selville ja kaikki mahdolliset lukot aukeavat.

Seksittömyys ja tekosyyt

Tekosyitä, jotka johtavat seksin vähyyteen parisuhteessa, on paljon. Milloin ollaan liian väsyneitä tai ei olla sillä tuulella kuin myös se perinteinen ”ei tänään, kulta”. Kahdenkeskinen ja nautinnollinen aika ei ole kummaltakaan pois vaan se pitää parisuhdetta luontevasti yllä ja antaa molemmille nautinnon. Pitkän ajan jälkeen ensimmäisillä kerroilla saattaa riittää toisen läheisyyden tunteminen, vaikka yhdyntään asti ei päästäisikään.

Seksittömyys on tilanteena sellainen, että siihen ei kannata jäädä pitkäksi aikaa turhautumaan. Hyviä keinoja pelastaa tilannetta on, että suunnittelee kumppanille tai hänen kanssaan yhdessä eroottisen treffi-illan. Tällaiseen iltaan ei kannata ladata odotuksia korkealle, vaan niihin kannattaa hiipiä avoimin mielin ja enemmänkin jännityksellä. Ensimmäinen rakastelukerta pitkään aikaan on hyvä saada toteutettua jossakin muualla kuin omassa, yhteisessä sängyssä. Virikkeitä varmasti antaa hotellin valkeat lakanat sekä tuhmien puhuminen omista fantasioista.