Siirry suoraan sisältöön

Seksi

seksi

Seksi on tärkeä osa ihmisten elämää ja siitä ollaan luonnollisesti kiinnostuneita koko ihmisen eliniän ajan. Se on läsnä joka puolella yhteiskuntaamme ja sillä pyritään esimerkiksi myymään tuotteita. Seksiin kuuluu paljon muutakin kuin pelkkä yhdyntä, sillä se pitää sisällään myös erotiikan ja fyysisen läheisyyden muutoinkin.

Kiihotus saa ihmisen haluamaan seksiä. Ihminen kiihottuu hyvin monella tapaa ja monet käyttävät siihen apuna esimerkiksi kuvia ja elokuvia. Luonnollisesti myös ihastuksen kohde saa ihmisen kiihkon valtaan. Se on tärkeä osa seksiä, sillä ilman kiihottumista seksi ei tuntuisi miltään. Kun ihminen kiihottuu, elimistö alkaa valmistamaan ihmistä yhdyntään.

Seksi alkaa esileikillä

Seksi on laaja alainen käsite, jonka alle voidaan laittaa paljon eri asioita. Esileikkiä pidetään tärkeänä osana seksiä, sillä siinä pari pyrkii kiihottamaan kumppania yhdyntään. Kiihotus on kuin heittäisi bensaa liekkeihin. Esileikkeihin kuuluu suuteleminen, hyväily ja kaikki muu, joka edeltää varsinaista yhdyntää. Hyvin tehtynä esileikki antaa paljon, sillä sen avulla ihmisen keho valmistaa itseään kiihotuksen kliimaksiin eli orgasmiin.

Kiihotus saattaa alkaa jo pelkistä katseista ja kosketuksista. Fyysinen läheisyys ennen seksiä on tärkeä osa kokonaisuutta, eikä sitä sovi vähätellä. Usein varsinkin naiset kaipaavat esileikkejä, kun taas miehet haluavat käydä suoraan itse asiaan. Tässä on tietenkin eroja ja jokaisen yksilön seksuaalisuus on omanlaisensa. Esileikin avulla voi kokeilla monenlaisia juttuja ja oppia itsestään samalla lisää.

Kiihotus | Apuvälineet tarkastelussa

Kumppania voi kiihottaa hyvin monella tavalla. Ensimmäisenä kiihotukseen käytetään omaa kehoa ja toista voi kiihottaa esimerkiksi suulla, käsillä ja läheisyydellä. Jotkut kuitenkin kaipaavat makuuhuoneeseen erilaisia apuvälineitä, kuten hieromasauvoja, liukastusvoiteita tai vaikkapa seksikkäitä alusvaatteita. Apuvälineeksi voi ajatella myös itse tilan, jossa seksiä harrastaa. Jos seksielämä tuntuu puuduttavalta, kannattaa pitää mieli avoimena ja kokeilla uusia asioita.

Kiihotus saa helposti uutta puhtia myös katsomalla eroottisia kuvia tai elokuvia. Tarjonta on monipuolista ja erotiikasta kaikki löytävät varmasti jotain mielenkiintoista. Seksistä on valtava määrä erilaisia tyylisuuntia, joista löytää paljon mielenkiintoista sisältöä. Kun harkitsee uudenlaisten seksin harrastamistapoihin tutustumista, on hyvä huomioida myös kumppanin tarpeet. Jos sinulla ei ole vakituista kumppania, uusia asioita voi kokeilla myös uusien ihmisten kanssa.