Siirry suoraan sisältöön

Olenko bi?

olenko bi

Olenko bi? Mitä se itse asiassa tarkoittaa? Sellainen henkilö, joka kykenee tuntemaan sekä romanttisia että seksuaalisia tunteita molempia sukupuolia kohti. Eli kansanomaisemmin: voi harrastaa seksiä joko miehen tai naisen kanssa. Elämän eri vaiheissa kiinnostuksen kohde vaihtelee, milloin tykkää olla enemmän naisten kanssa ja toisinaan pelkästään miesten kanssa.

Biseksuaalisuus ja sen tunnistaminen saattaa viedä kauan ja olla melkoisen kuluttava prosessi elämässä. Toisilla se on selvinnyt jo varsin nuorena, jopa teini-iässä, jolloin asia on itselle helpompi käsitellä. Keski-iässä se saattaa olla vaikeampaa, koska ensimmäisenä käy mielessä, että mitä minusta ajatellaan. Tutkimuksen mukaan heteromiehet suhtautuvat avoimemmin vaimonsa seksuaalisuuteen kuin vastaavan ikäiset naiset.

Olenko bi, olenko sinut sen kanssa?

Kysymykseen olenko bi voi vastata vain omien tuntemuksiensa kautta. Jos sen aidosti myöntää itselleen, on eläminen varmasti helpompaa. Biseksuaalisuus ei sinällään ole mikään valinta tai tahdonalainen asia. Se, että ihastuu samaan sukupuoleen kuin itse on, ei tee ihmisestä vielä erilaista tai poikkeavaa, kuten yhteiskunnassa on tapana ajatella. Normi siitä, että kaikki ihmiset ovat heteroja, on todella rajoittava ja sen olisi syytä muuttua.

Biseksuaalisuus pitää sisällään paljon myyttejä. Heitä pidetään yliseksuaalisina, joille kaikki kelpaa, ja kumppanin voi vaihtaa halujen muuttuessa. He ovat myytin mukaan myös sitoutumiskammoisia eli kykenemättömiä sitoutumaan. Tokihan näin voi tietysti olla, mutta ei tätäkään asiaa voi yleistää tai tehdä hyvin yksioikoisia päätelmiä. Monet naispuoleiset bi-parit haluavat harrastaa kimppaseksiä miehen kanssa, joten tuskinpa siitäkään on kenellekään haittaa. Nautinto tulee varmasti kaikille kolmelle.

Biseksuaalisuus on joustavaa seksuaalisuutta

Yleiskäsitys on, että ihmisen seksuaalinen suuntautuminen on muuttumatonta sekä pysyvää. Bi puolestaan on varsin joustava molempia sukupuolia kohtaan. Tämän on todettu olevan yleisempää naisten keskuudessa kuin miesten. Mutta kuten jo aikaisemmin todettiin, niin miehet suhtautuvat asiaan huomattavasti vapaamielisemmin kuin naiset. Ehkä se johtuu siitä, että bi-nainen kykenee seksuaaliseen kanssakäymiseen miesten kanssa eivätkä miehet koe sitä lainkaan huonona.

Biseksuaalisuus antaa mahdollisuuden laajempaan seksuaaliseen kokemukseen kuin heteroilla. Tällainen henkilö kokee useimmiten niin, että hän saa naisilta jotain sellaista, mitä miehiltä ei voi saada ja päinvastoin, jolloin seksuaaliset kokemukset ovat paljon laajempia ja antoisampia. Kumppanin etsiminen on kenties helpompaa, koska vaihtoehtoja on enemmän. Tällainen henkilö pystyy elämään myös luontevasti heterosuhteessa. Kunnolliset pelisäännöt tällaisessa parisuhteessa ovat paikallaan ja sillä konstin suhteesta tulee kestävä sekä luotettava.