Siirry suoraan sisältöön

Neitsyyden menetys

neitsyyden menetys

Sattuuko neitsyyden menetys? Tuo varmasti askarruttaa montaa nuorta naista. Monet pohtivat, missä iässä se pitäisi tapahtua ja onko noloa, jos on vielä parikymppisenä neitsyt. Kokemuksena se voi olla kamala tai sitten se on hyvin onnistunut. Paljon riippuu toisesta osapuolesta, hänen kokemuksestaan ja osaako hän olla hellä.

Eka kerta jännittää, sehän on selvä, mutta elämään mahtuu niitä useita ja eri tyyppisiä. On ensimmäisiä suudelmia, hyväilyseksiä, riisuutumista toisen edessä sekä lopulta yhdyntä. Ja jopa se ensimmäinen kerta uuden kumppanin kanssa on jännä, mutta ei samalla tavalla kuin se elämän ensimmäinen. Mutta pääasia on, että tuntee olonsa sillä hetkellä turvalliseksi.

Neitsyyden menetys – mistä siinä on kyse?

Neitsyyden menetys eli eka kerta yhdynnässä on mieleenpainuva. Aikaisemmin historiassa immenkalvon repeäminen oli ikään kuin sinetti avioliitolle. Oli vain hyvä asia, jos neito oli neitsyt naimisiin mennessään. Nykyään se on menettänyt merkitystään, riippuen tietysti vähän kulttuurista. Eikä immenkalvo välttämättä edes vahingoitu niin, että siitä vuota verta. Tietysti siinä tilanteessa, jos penetraatio on liian äkkinäinen. Jotkut poistavat immenkalvon sormillaan ja toiset taas osaavat sen tehdä nätisti, sitä tuskin edes huomaa.

Eka kerta on kuitenkin jännittävä ja saattaa tuntua melkoiselta sähläämiseltä, koska ei välttämättä tiedä, mitä ja miten pitäisi tehdä. Mutta jokainen on ensikertalainen seksissä, joten sitä omaa kokemattomuuttaan ei kannata peitellä vaan kertoa sen avoimesti. Silloin myös kumppani osaa suhtautua asiaan oikein ja hetket voivat olla molemmille todella nautinnollisia. Jos ehkäisy on kunnossa, voi jo ensimmäisellä kerralla omat ajatukset vapauttaa seksistä nauttimiseen.

Eka kerta – milloin sen pitäisi tapahtua?

Se on varmasti jokaisesta itsestään kiinni, milloin tuntee olevansa valmis. Tärkeintä on, että molemmat osapuolet ovat mukana omasta, vapaasta tahdostaan eikä siihen liity pakottamista. Jos on vielä hiukan epävarma itsestään, niin kannattaa asiaa vähän harkita lisää. Tutkimusten mukaan suunnilleen puolet 18-vuotiaista eivät vielä ole kokeneet sitä ensimmäistä kertaa. Jotkut saattavat kokea sen paljon myöhemminkin.

Eka kerta on siis jännittävä ja jos siinä menee jotakin pieleen, siitä ei kannata masentua, vaan pitää olla itselleen myötätuntoinen. Aivan hyvin voi miettiä kumppanin kanssa, että mitä pitää tehdä toisin ja toisinaan hyvällä huumorilla selviää paremmin eteenpäin. Ja tässäkin asiassa harjoitus tekee mestarin, joten muutamat ensimmäiset kerrat voivat olla ”räpeltämistä” eivätkä välttämättä tuo vielä sitä nautintoa, mikä seksissä on mahdollisuus saada. Tässä lajissa pitää tehdä sinnikkäästi toistoja!