Siirry suoraan sisältöön

Mitä tehdä eron jälkeen?

eron jälkeen

Hyvin moni suhde päättyy lopulta eroon monenlaisista syistä johtuen. Ero voi olla hyvin musertavaa ja voi tuntua kuin koko oma elämä pysähtyisi. Erosta toipuminen vie aina aikansa. Eron jälkeen on hyvin tärkeää uskaltaa tuntea omat tunteensa – myös ne negatiiviset sellaiset.

Sinkkuus voi olla valtava elämäntapamuutos suhteen päättymisen jälkeen. Sinkkuudesta nauttiminen ei usein ole myöskään mahdollista aivan eron jälkeen, sillä eron akuutein sokkivaihe kestää usein jopa puoli vuotta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että aika on erinomainen parantaja, vaikka monen on vaikea uskoa siihen musertavan eron aikana.

Keskity eron jälkeen omaan elämääsi

Eron jälkeen on hyvä pyrkiä olemaan itse itsensä paras ystävä. Itseensä tutustuminen, itsensä hemmotteleminen ja itselleen kauniisti puhuminen ovat tärkeitä asioita aina, mutta etenkin eron aikana. Mennyttä ei myöskään kannata jäädä märehtimään, eikä ex-puolisoa kannata jäädä stalkkaamaan. Sen sijaan kannattaa käyttää kaikki energiansa omaan elämäänsä keskittymiseen. Sinkkuus antaa mahdollisuuden hankkia uuden ja entistä upeamman elämän, jonka säännöt voi määrätä täysin itse.

Sinkkuus ei ole kaikille iloista aikaa, vaan eroamisen jälkeen voi olla hyvin vaikeaa päästä eteenpäin. Aina se ei onnistu itse ja silloin kannattaa harkita esimerkiksi ammattiapua tai vertaistukea. Myös ystävien tuki on eron jälkeen tärkeää. Tällöin voikin olla hyvä idea kutsua lähimmät ystävät käymään ja kertoa myös heille erosta, jotta he osaavat olla tukena.

Sinkkuus voi olla myös mukavaa

Kun eron pahin aika on ohitse, voi jopa alkaa nauttia omasta sinkkuudesta. Tällöin voi jopa alkaa deittailemaan uudestaan, mikäli se tuntuu itsestä hyvältä. Sitä ei kuitenkaan tarvitse tehdä ennen kuin tuntee olevansa siihen valmis. Sinkkuus voi kuitenkin olla hauskaa aikaa myös täysin ilman deittiä tai kumppania. Ajan voi hyödyntää vaikka keskittymällä täysin itseensä tai ystäviinsä.

Sinkkuus antaa mahdollisuuden myös kevyempään deittailuun, joka voi olla hauskaa ja jännittävää. Koska ei ole sitoutunut keneenkään, voi käydä juuri niin monilla treffeillä kuin haluaa, tutustua uusiin ihmisiin ja nauttia jopa vain yhden illan juttujen tuomasta jännityksestä. Monien ihmisten deittaileminen opettaa usein myös jotain tärkeää itsestä ja siitä mitä loppupeleissä haluaa omalta kumppaniltaan. Lisäksi se on huoletonta ja kevyttä suhteeseen verrattuna.