Siirry suoraan sisältöön

Läheisyyden kaipuu on normaalia

läheisyyden kaipuu

Läheisyyden kaipuu on yllättävän yleistä parisuhteessa, sillä tarpeiden täydellinen kohtaaminen on harvinainen yhteensattuma. Eri elämänvaiheissa parisuhteen eri osapuolien yhteinen aika voi lisäksi syystä tai toisesta vähentyä, mikä vähentää myös läheisyyteen käytettyä aikaa. On siis aivan normaalia, että joissain kohti elämää kärsii läheisyydenkaipuusta.

Halaus on nopea tapa antaa toiselle huomiota silloinkin, kun aikaa tai halua mihinkään muuhun ei syystä tai toisesta ole. Varsinkin hankalien aikataulujen kanssa kannattaa yrittää lisätä lyhyitä läheisyyden osoituksia, kuten halauksia ja suudelmia. Se toimii toiselle muistutuksena siitä, että vaikka teillä ei ole aikaa toisillenne juuri nyt, se ei tarkoita, että olisit lakannut välittämästä.

Läheisyyden kaipuu voi pahimmillaan tappaa parisuhteen

Läheisyyden kaipuu on joillain ihmisillä hyvin vahva, eikä satunnainen halaus välttämättä riitä tyydyttämään tarvetta läheisyyteen. Ensimmäiseksi kannattaa keskustella kumppanin kanssa. Selvittäkää, onko kyseessä aikatauluongelma, väsymys tai jotain muuta. Tärkeintä on selvittää, mistä kenkä puristaa ja yrittää löytää siihen molempia tyydyttävä ratkaisu. Kommunikoinnin puute voi johtaa pahimmassa tapauksessa siihen, että läheisyyden kaipuusta kärsivä osapuoli päättää parisuhteen saadakseen tarpeensa tyydytettyä.

Parisuhteesta on hyvä pitää huolta pitkällä aikavälillä. Oli kyseessä sitten halaus silloin tällöin, pikainen suudelma, satunnainen kosketus ohi kulkiessa tai jotain muuta, mistä molemmat nauttivat, tärkeintä on tehdä sitä säännöllisesti. Läheisyyttä ja seksiä ei myöskään pidä sekoittaa täysin keskenään, mutta usein hiipunut läheisyys saattaa vaikuttaa huonontavasti myös seksielämään. Läheisyyden puuttuessa parisuhde saattaa alkaa muistuttaa enemmän kaverisuhdetta, jolloin seksikin jää vähemmälle.

Halaus päivässä voi parantaa parisuhdetta

Pariskuntien välisen seksin tärkeydestä puhutaan usein paljon ja läheisyys saatetaan unohtaa kokonaan. Kaikki eivät voi harrastaa seksiä niin paljon kuin he haluaisivat, mutta läheisyyttä on helppo antaa kumppanille myös pienissä annoksissa. Sinun ei siis kannata välttämättä yrittää heti noudattaa neuvoja seksin lisäämisestä itse aktien määrää lisäämällä. Luo intohimolle perusta läheisyyden kautta ja lääkitse parisuhdettasi aina kun mahdollista.

Halaus pysäyttää sinut ja kumppanisi hetkeksi ja teillä on vain toisenne. Vaikka aikaa seksiin ei välttämättä aina olisi, lyhyet läheisyyden osoitukset voivat säännöllisesti toteutettuina lisätä intohimoa makuuhuoneessa. Läheisyys lisää fyysistä yhteyttä kumppaniin ja herättää mahdollisesti hiipuneita himoja. Jos olet tilanteessa, jossa kumppanisi kaipaa huomattavasti enemmän läheisyyttä kuin sinä, saatatte molemmat joutua tekemään uhrauksia asian suhteen. Silloin kannattaa muistaa, että läheisyys on ilmainen uhraus parisuhteen osapuolien tyytyväisyyden puolesta.