Siirry suoraan sisältöön

Flirttailu

flirttailu

Flirttailu on eroottisesti latautunut ja epäsuora lähestymistapa kiinnostuksen osoittamiseen toiselle. Se voi olla hyvin monenlaista, riippuen tilanteesta ja henkilön persoonasta. Usein se on kevyttä ja leikkisää. Flirttailun tarkoituksena ei myöskään ole aina kumppanin tai seksiseuran etsiminen – se voi olla myös vain hauskanpitoa.

Silmäpeli on takuulla jokaiselle aikuiselle ainakin jollakin tavalla tuttu flirttimuoto. Se vaikuttaa huolimattomalta, mutta käytännössä se voikin olla hieman vaikeampaa. Flirttailla voi niin omalle puolisolle kuin tuntemattomallekin. Flirttailu tuntemattomalle vaatii kuitenkin runsaasti rohkeutta, sillä vaarana on aina se, että toinen henkilö ei osoitakaan kiinnostustaan.

Flirttailu omalla tavalla

Flirttailu tarjoaa useita erilaisia vaihtoehtoja – ja mielikuvituksenkin käyttäminen on enemmän kuin sallittua. Flirttailun pitäisikin aina sopia juuri omaan tyyliin. Mikäli esimerkiksi ronskit sanonnat eivät sopi omaan suuhun, ei niitä tarvitse tai edes pidä käyttää. Jokaiselle löytyy oma tapansa flirttailla ja omaa tapaansa noudattamalla flirttaileminen on hauskaa ja luonnollista niin omasta kuin toisenkin puolesta. Jotkut flirttailun muodot, kuten silmäpeli, sopivat kuitenkin usein kaikille.

Silmäpeli, hymyily, huulten nuoleminen, napin avaaminen ja imartelevat lauseet ovat esimerkkejä tyypillisestä flirttailusta. Kaikki imartelevat lauseet eivät kuitenkaan tarkoita, että joku flirttailee kanssasi. Se voi olla myös aivan viaton kehu, joten tilannetaju on paikallaan. Flirttailussa onkin enemmän kyse siitä miten sanoo asian, kuin mitä itse asiassa sanoo. Flirttailu voi olla sanojen lisäksi myös esimerkiksi kosketus, hipaisu, naurahdus tai vihjaileva ele.

Silmäpeli omalla tyylillä

Silmäpeli on yksi yleisimpiä flirttailun muotoja. Toiseen voi katsoa merkitsevillä vilkaisuilla tai vastaavasti luomalla pitkiä ja merkitseviä katseita. Kannattaa odottaa vastapuolen reaktiota katseeseen. Hymyily tehostaa silmäpelin vaikutusta. Silmäpeli voi olla aivan näin yksinkertaista, mutta siihen on olemassa myös erilaisia taktiikoita, joihin kuuluu monia erilaisia vaiheita. On kuitenkin parempi pitäytyä yksinkertaisessa flirtissä, mikäli monimutkaiset versiot eivät tunnu omilta.

Silmäpeli vaatii paljon rohkeutta ja siksi moni ei uskalla aloittaa sitä – etenkään tuntemattoman kanssa. Aina voikin käydä niin, että vastapuoli ei ole kiinnostunut sinusta, eikä flirttaile takaisin. Siitä ei kannata pahoittaa mieltään. Flirttailu ensimmäisellä kerralla saattaa myös hyvinkin mennä pieleen esimerkiksi jännityksen vuoksi. Esimerkiksi liian pitkään tuijottaminen voi olla enemmänkin pelottavaa kuin imartelevaa. Mokaaminen ei kuitenkaan ole vakavaa ja niin käy joskus kaikille.