Siirry suoraan sisältöön

Seksin määrä parisuhteessa

seksin määrä parisuhteessa

Seksin määrä riippuu lähinnä elämän tilanteesta ja siitä, mikä itselle tuntuu luontevalta. Jollain se voi olla kerran viikossa ja toisella taas neljästi tai viidesti. Mitään suoraa rajanvetoa ei voi vetää, mutta näppituntumalta arvioituna viikoittainen seksin harrastaminen tuntuu paljon uskottavammalta kuin esimerkiksi neljästi viikossa. Tähän ei tosin ole olemassa mitään sääntöä.

Parisuhde on vuosien mittaan koetuksella ja asia, joka ensimmäisenä on helppo jättää elämästä vähemmälle huomiolle, on jostain syystä seksi. Peiton heilutusta kuitenkin kannattaa miettiä ihan vakavasti, koska romanttisella kanssakäymisellä on taipumus vaikuttaa positiivisesti myös onnellisuuteen. Ehkäpä joskus kannattaa tinkiä treeni-illasta ja tehdä se vaakatasossa kumppanin kanssa. Yhdellä treenikerralla tulee kaksi tyytyväistä ihmistä.

Seksin määrä – pitääkö siitä keskustella?

Seksin määrä on siis parista itsestään kiinni, mutta asiasta kannattaa ehdottomasti keskustella kumppanin kanssa. Eikä missään nimessä tehdä siitä riidan aihetta. Parisuhde on muutenkin kiireen, ruuhkavuosien ja kaiken harrastamisen keskellä todella kovalla koetuksella. Mikä onkaan mukavampaa kuin kokeilla kumppanin kanssa, mikä viikoittainen tai kuukausittainen määrä sopii aikatauluihin ja perheen pyörittämisen keskelle. Ja onko tarvetta aina silloin tällöin hankkia lapsenvahtia ja lähteä itse lähihotelliin viettämään kahden keskisiä hetkiä rauhassa?

Kiireinen parisuhde luisuu todella nopeasti siihen tilanteeseen, että nautinnollisista hetkistä on jokin kaukainen muistikuva, mutta ei mitään muuta. Viikot sekä kuukaudet ovat kuluneet, tuskin puhutaan eikä enää välttämättä nukuta samassa huoneessa. Tilanne on silloin jo kriittisellä polulla ja siihen tarvitaan tahtoa molemmilta, että se saadaan kääntymään huomattavasti parempaan suuntaan. Keskustelu pitää uskaltaa avata kaikessa rauhassa ja pyrkiä kuuntelemaan molempien osapuolten mielipiteet.

Parisuhde uuteen nousuun

Mitä kaikkea voikaan ajatella tekevänsä, että seksi taas maistuisi sen oman tutun kumppanin kanssa? Kukin tekee sen tavallaan, mutta joillekin saattaa sopia se, että kalenterista varataan yhteistä aikaa, toiselle sopii paremmin ehkä jokin muu paikkana kuin oma sänky. Tai miltä kuulostaa, jos kumpikin kävisi luvalla kerran tai pari vieraassa sängyssä vieraan kumppanin hyväiltävänä. Vaihtoehtoja on.

Parisuhde joka tapauksessa tarvitsee hoitoa ja siihen kannattaa panostaa. Eihän tilanne voi olla sellainen, että ruuhkavuodet ja perhe-elämän paineet ajavat erilleen eikä edes rakastelun uudelle tulemiselle anneta mahdollisuutta. Kumppanin yllättäminen positiivisesti antaa uutta säpinää ja jos siitä tekee vielä spontaania, se toimii täydellisesti. Tässäkin tilanteessa on varottava sitä, että yhteisistä hetkistä tulee puuduttavaa suorittamista, jolloin itselleen nautinnolle ei jää sijaa. Rentoa läheisyyttä ja siitä on hyvä jatkaa eteenpäin.