Siirry suoraan sisältöön

Merkitseekö peniksen koko oikeasti?

onko peniksen koolla oikeasti väliä?

Monesti kuullaan, kuinka peniksen koolla on väliä. Jos penis on pieni tai ohut, naiset eivät välttämättä pysty saavuttamaan orgasmia. Onko koolla kuitenkaan loppujen lopuksi väliä? Milloin pieni penis voi häiritä seksielämää?

Varsinkin nuorten miesten keskuudessa peniksen koolla voi todella olla väliä. Jos oma penis on keskimääräistä pienempi tai ohuempi, nuoret miehet voivat kokea huonoa itsetuntoa ja pahimmillaan jopa hävetä itseään. Myös seksielämän aloittaminen voi venyä, sillä kumppanin edessä ei haluta riisuutua häpeän vallatessa mielen. Se on kuitenkin turhaa.

Tärkeintä on läheisyys

Jos seksiä harrastaa satunnaisen kumppanin kanssa, voi koolla olla enemmän väliä. Satunnaiset kumppanit hakevat ainoastaan tyydytystä, jonka toki saavuttaa helpommin, jos miehen penis on kookas. Toisaalta myös pienen peniksen omistava mies voi olla taidokas sängyssä, jolloin koolla ei ole enää mitään väliä. Taito voi siis korvata pituuden tai paksuuden, eikä suuren peniksen omistava mies aina ole paras sänkykumppani.

Kun seksiä harrastetaan tutun kumppanin kanssa, ei peniksen koolla ole mitään väliä. Omaa puolisoa rakastetaan ja kunnioitetaan niin paljon, että kehon ominaisuudet, kuten mahdollisesti pienempi penis, jäävät toissijaisiksi seikoiksi. Ihmissuhteissa tärkeintä on läheisyys ja yhtä lailla hyvää seksiä voi harrastaa, olipa peniksen koko mikä tahansa. Tuttu kumppani tuntee toisen ja osaa näin miellyttää sängyssä.

Peniksen koko ja kondomit

Tänä päivänä kondomeja on saatavilla todella monen kokoisille peniksille. Niin sanottu yleismallin kondomi ei siis ole aina paras valinta. Kondomeihin kannattaa tutustua tarkoin ennen ostopäätöksen tekemistä. Näin voi varmistua siitä, että se sopii parhaiten juuri oman peniksen kokoon. Liian suuri tai pieni malli ei täytä tehtäväänsä kunnolla.

Kondomeja hankkiessa on hyvä keskustella kumppanin kanssa myös kondomin muista ominaisuuksista kuin koosta. Kaikista tärkeintä on, että kondomi istuu hyvin, mutta sen lisäksi kondomilla voi lisätä myös seksuaalista nautintoa. Erilaiset nystyrälliset kondomit tuntuvat hyvältä ja kiihottavat naista. Makukondomeilla taas saa uutta potkua suuseksiin. Kondomit kannattaakin siis ostaa yhdessä oman kumppanin kanssa, jotta molempien mieltymykset tulee huomioitua varmasti.