Siirry suoraan sisältöön

Oikean kondomin valinta – vaihtoehtoja riittää

Kondomit

Oikean kondomin valinta ei välttämättä ole niin helppoa kuin voisi kuvitella. Valinnanvaraa on tarjolla joka lähtöön. Kondomeja löytyy niin ilman makua kuin maun kanssakin. Makujen suhteen valikoimaa on aina mansikkaisesta kondomista jopa salmiakkiin. Suomen markkinoille on nimittäin lanseerattu myös salmiakin makuinen kondomi.

Kondomi voi olla myös joko hyvin ohut tai sitten hieman paksumpi. Jotkut haluavat saada enemmän nautintoa ja tuntea kumppanin ikään kuin kondomia ei olisi ollenkaan. Tällöin valinta on ehdottomasti ohuet kondomit. Jotkut taas luottavat siihen, että paksummat kondomit hoitavat ehkäisyn paremmin. Niitäkin löytyy kaikilta eri merkeiltä.

Oikean kondomin valinta riippuu peniksen koosta

Kondomia valitessa tulisi kiinnittää erityistä huomiota sen kokoon. Kondomeista löytyy monia kokoja, joten jokaiselle löytyy varmasti juuri oikean kokoinen kondomi. Kondomien joukossa on saatavana myös pienemmän koon kondomeita. Sen lisäksi kaikkien merkkien valikoimaan kuuluu myös suuria XXL-kokoja, jos tavalliset kondomit eivät riitä. Tuntemattoman kumppanin kohdalla on hyvä varautua tavallisen kokoisilla kondomeilla, mutta lisäksi varalta voi ostaa muitakin kokoja.

Kondomi ehkäisee parhaiten silloin, kun se on selvästi sopivan kokoinen. Se ei siis missään nimessä saa olla niin löysä, että se ei pysy paikallaan yhdynnän aikana. Kondomin ei myöskään tulisi olla niin tiukka, että sitä on hankala saada paikalleen. Tällöinkin vaarana on, ettei se ehkäise hyvin.

Oikein käytettynä kondomi suojaa seksitaudeilta

Kondomin tehtävä on tietenkin ehkäistä raskautta. Sen lisäksi sillä on muitakin tehtäviä. Kondomin avulla on mahdollista suojautua seksitaudeilta. Niitä vastaan ei voi suojautua millään muulla tavalla, joten tässäkin suhteessa kondomi on todella arvokas. Pitää kuitenkin muistaa, että raskauden ja seksitautien ehkäiseminen onnistuu ainoastaan silloin, kun kondomia käytetään oikein.

Kondomi tulee valita huolella, jotta suojautuminen onnistuu varmasti. Kondomin koko on siis yksi merkittävä tekijä. Sen lisäksi kannattaa huomioida, että kondomin tulee kestää yhdynnän lisäksi myös mahdollinen suuseksi. Tällöin paksumpaa materiaalia olevat kondomit voivat olla parempi vaihtoehto. Jos suuseksi ei ole aikaisemmin ollut itselle mieluinen asia, voi siitä tehdä miellyttävämmän makukondomin avulla. Kondomeja voikin ostaa monessa eri maussa.