Siirry suoraan sisältöön

Hävettääkö alastomuus sinuakin?

Hävettääkö alastomuus sinuakin?

Suomalaiset ovat kansaa, jota alastomuus hävettää. Vaikka kulttuurissamme saunotaan tuntemattomien kanssa ja käydään naku-uinneilla, muissa tilanteissa alastomuutta kuitenkin hävetään. Kulttuurimme on täysin päinvastainen esimerkiksi etelän maihin verrattuna. Siellä alastomia naisporukoita voi nähdä nakurannoilla. Alastomana oleminen ei haittaa edes nuoria naisia, vaan omasta kropasta ollaan ylpeitä ja sitä kehdataan näytellä myös muille.

Etelän rantojen alastomia naisporukoita katsellessa voi tulla mieleen, miksi omaa kehoaan häpeää niin paljon. Joillekin opetetaan jo pienenä, että alastomuus on asia, josta ei saa puhua. Jos lapsuudenkodissa ollaan erityisen kielteisiä, eikä asioista puhuta niiden oikeilla nimillä, voivat jo nuoret naiset ja miehet alkaa hävetä omaa kehoaan. Tästä syntyy noidankehä, joka johtaa siihen että aikuisena nainen ei halua näyttäytyä edes bikineissä. Itseään ei pitäisi koskaan aliarvostaa, vaan omasta kehosta tulisi olla ylpeä.

Valot pois makuuhuoneessa

Suomalaiset harrastavat seksiä usein pimeässä. Näin on saanut kuulla jo vuosikymmeniä, ja tutkimusten mukaan todella useat tekevätkin näin. Valot sammutetaan makuuhuoneesta vain ja ainoastaan sen vuoksi, että omaa kehoa hävetään niin paljon. Suomessa ei siis todellakaan näe rannoilla alastomia naisporukoita tai komeita alfauroksia. Rannallakin saatetaan pahimmillaan verhoutua, vaikka pyyhkeeseen tai pitkään mekkoon. Häpeä siirtyy siis makuuhuoneen puolelta myös muualle niin julkisiin kuin yksityisiin tiloihin.

Alastomuus on hankalaa varsinkin naisille. Naiset kokevat, että heidän tulisi näyttää täydelliseltä kumppaninsa edessä. Alastomana oleminen tuo kuitenkin esille monia naisille hankalia kohtia, kuten selluliitin, vatsamakkarat sekä rinnat, joihin ei välttämättä olla tyytyväisiä. Monet naiset ajattelevat, että miehet katsovat vain naisten epäkohtia. Näin ei kuitenkaan ole, sillä miehet näkevät kumppaninsa kauniina, eikä selluliitilla ole mitään väliä, kun rakkautta riittää. Alastomia naisporukoita katsellessaan miehet eivät muutenkaan kiinnitä huomiota pieniin asioihin, vaan kauniiseen kokonaisuuteen, jollainen jokaisen naisen vartalo on.

Television alastomia naisporukoita ei verrata omaan puolisoon

Tänä päivänä televisiosta tulee runsaasti ohjelmia, joissa voi nähdä alastomia naisporukoita ja muuta miesten mieleen olevaa katseltavaa. Huonon itsetunnon omistava kumppani voi pahoittaa mielensä, jos mies katselee kauniita naisia. Rakkautta täynnä olevassa parisuhteessa nainen voi kuitenkin olla varma, että mies haluaa ainoastaan kumppaniaan. Vikoja itsestään ei siis pitäisi etsiä, sillä alastomuus kumppaneiden kesken on normaalia.

Alastomia naisporukoita rannalla, televisiossa tai missään muuallakaan ei siis kannata nähdä uhkana. Rakastava kumppani katsoo sillä silmällä ainoastaan omaa kumppaniaan. Miehet eivät koskaan vertaile television tai kuvien täydelliseltä näyttäviä naisia omiin puolisoihinsa. Se ei olisikaan reilua, sillä televisiossa ja kuvissa esiintyvät naiset ovat useimmiten voimakkaasti meikattuja. Se ei tietenkään tarkoita sitä, että tavallisten naisten tulisi kulkea kaupungilla täydessä meikissä. Jokaisella on oikeus olla sellainen kuin hän haluaa olla. Jos alastomuus oman kumppanin edessä tuntuu haastavalta, kannattaa aloittaa omasta itsetunnosta ja sen kohottamisesta.

Kenenkään naisen ei kannata katsella alastomia naisporukoita netin videoissa tai verrata itseään julkkiksiin. Jokainen on hyvä sellaisena kuin on, eikä omaa kehoa tarvitse hävetä. Maailmaan mahtuu monen kokoisia ja näköisiä ihmisiä ja jokaiselle riittää rakkautta. Rannat eivät myöskään ole vain laihoille ihmisille, vaan kaikenlaiset naiset voivat näyttäytyä bikineissä. Omaa kehoaan tulee siis arvostaa ja rakastaa sellaisena kuin se on.