Siirry suoraan sisältöön

Naisten kondomi – helppoa ehkäisyä

Naisten kondomi - helppoa ehkäisyä

Naisten kondomi ei vielä tänäkään päivänä ole kovin yleinen ehkäisykeino, vaikka ne ovat tulleet markkinoille kovalla rytinällä. Käytännössä naisten kondomiksi kutsutaan polyuretaanista valmistettua pussia, jonka molemmilla päissä on miesten kondomistakin tuttu rengas. Naisten kondomit ovat sisään asetettavia kondomeita, joiden ehkäisyteho on erinomainen. Niitä voidaan käyttää tavallisen seksin lisäksi myös anaaliseksissä.

Naisten kondomi pystyy ehkäisemään raskaudelta, mutta myös sukupuolitaudeilta. Jos raskaus ei siis tule kysymykseen, eikä pitkäkestoista ehkäisyä ole käytössä, ovat kondomit suurimmalla todennäköisyydellä valintalistan kärjessä. Yhä edelleen kuitenkin suurin osa valitsee miesten kondomin. Miesten kondomin idea on kuitenkin saman tyylinen kuin naisten mallin. Naisten kondomi asetetaan emättimen sisään ja miesten puolestaan peniksen päälle. Tässä on niiden ainoa ero. Molempien kohdalla seksi tuntuu aivan yhtä hyvältä ja ehkäisyteho on suunnilleen sama.

Naisten kondomi saa näkyä

Miesten kondomit tulevat peniksen päälle, joten ne ovat kokonaan näkyvissä. Sen sijaan naisten kondomeiden kohdalla ajatellaan, että ne työnnetään kokonaisuudessaan emättimen sisään. Näin ei kuitenkaan ole. Naisten kondomissa on kaksi joustavaa rengasta siksi, että toisella renkaalla saadaan aseteltua kondomi emättimeen. Toinen rengas taas jää ulkopuolelle. Jopa kokematon sekstailija voi tarkastaa helposti, että kondomi on varmasti paikallaan. Emättimen ulkopuolelle jäävä kondomimalli suojaa erittäin tehokkaasti seksitaudeilta.

Naisten kondomi on myös erinomainen nuolemissuoja. Liian harva meistä tietää, että seksitauti voi tarttua jopa suuseksin aikana. Kun genitaalialueiden limakalvot pääsevät kosketuksiin suun limakalvojen kanssa, myös bakteerit pääsevät liikkumaan vapaasti. Jos suuseksi kuuluu siis olennaisena osana omaan seksielämään, kannattaa naisten kondomia harkita tosissaan. Miesten kondomi toimii suuseksissä ainoastaan, jos ottavana osapuolena on mies. Naisten kondomit taas sopivat niin suuseksin antamiseen naiselle kuin peräaukon nuolemiseen. Ne ovat paljon monikäyttöisempiä kuin miesten kondomi, joten naisten kondomeihin kannattaa ehdottomasti tutustua.

Naisten kondomit ilahduttavat helppoudellaan

Naisten kondomi sopii aloittelevalle seksin harrastajalle, sillä sen asettaminen on erittäin helppoa. Kondomi vain ikään kuin työnnetään emättimen sisään ja se jää siihen odottamaan yhdyntää. Naisten kondomit ovat siinäkin mielessä erinomaisia, että ne voi asettaa emättimeen jo hyvissä ajoin ennen yhdyntää. Näin varsinaisen yhdynnän koittaessa ei tarvitse tuhlata aikaa kondomin asettamiseen.

Naisten kondomi innostaa monia myös sillä, että tuntuma on melkein samanlainen kuin jos kondomia ei olisi ollenkaan. Miesten kondomit eivät anna tällaista tuntumaa. Naisista yhdyntä voi tuntua hieman jäykältä, sillä kondomin tuntee aina. Miesten kondomi myös vie herkkyyttä mieheltä. Joissakin tilanteissa se voi olla hyvä asia. Jos mies on oikein innokkaana, on hyvä hidastaa tahtia. Yleisesti ottaen naisten kondomeja voidaan suositella jo sen takia, että niiden avulla voi harrastaa seksiä suojattuna, mutta saada silti irti täyden nautinnon.

Kondomit otetaan käyttöön usein juuri silloin, kun halutaan suojautua raskaudelta ja lukuisilta eri seksitaudeilta. Kondomeja ei käytetä ainoastaan tuntemattoman kumppanin kanssa, vaan kondomeja käyttävät myös pitkään yhdessä olleet parit. Monelle meistä kondomi on todella helppo ja yksinkertainen tapa ehkäistä ei haluttu raskaus. Tällaisissa tilanteissa kannattaa ehdottomasti tutustua myös naisten kondomeihin ja miettiä, voisiko se olla ratkaisu tulevaisuuden ehkäisyyn.