Siirry suoraan sisältöön

Kondomi ja makuliukuvoide ovat loistava yhdistelmä

Kondomi

Kondomi on monelle se ainoa ehkäisyväline ja se onkin siinä erinomainen. Kaikkia eivät tavalliset kondomit kuitenkaan miellytä. Ne saattavat olla joidenkin mielestä tylsiä tai vaikkapa pahan tuoksuisia lateksin ominaistuoksun vuoksi. Tarjolla on toki myös erikoiskondomeita, mutta moni ei löydä niidenkään joukosta itseään miellyttävää mallia.

Voide voi kuitenkin olla ratkaisu kondomiongelmaan. Moni ei nimittäin tule ajatelleeksi, että liukuvoiteella voi paremman liukuvuuden lisäksi myös esimerkiksi tehdä omia makukondomeja. Kondomien makuvalikoima ei ole aina juuri itseään miellyttävä tai itselleen sopivan kokoista ja sopivan makuista kondomia voi olla vaikeaa löytää. Ratkaisu voikin olla maustettu liukuvoide.

Normaali kondomi ja liukuvoide yhdessä

Mikäli normaali kondomi ei miellytä sinua, siitä saa edullisesti ja kätevästi erikoiskondomin yhdistämällä sen kanssa omaa makua miellyttävä maustettu liukuvoide. Liukuvoiteiden makuvalikoimat saattavat poiketa kondomien makuvalikoimasta, jolloin maustetun liukuvoiteen valitsemalla voi saada laajemman tarjonnan erilaisia makuvaihtoehtoja. Kokeile esimerkiksi suussa sulavan vadelman, suolaisen kinuskin tai vaikkapa tropiikin hedelmän makuisia liukuvoiteita. Etenkään juuri näitä herkullisia makuvaihtoehtoja on harvoin saatavilla itse kondomeissa.

Maustettu liukuvoide voi tuoda runsaasti lisää hauskuutta, jännitystä ja nautinnollisuutta seksiin. Sitä voi myös käyttää hierontavoiteena liukuvoiteen lisäksi. Maustettu ja hyvän tuoksuinen hierontavoide on monen mielestä seksikkäämpää kuin aivan hajusteettoman voiteen käyttäminen. Tosin kaikki eivät voi tietenkään käyttää voimakkaasti hajustettuja liukuvoiteita ja heille on tarjolla myös hajustamattomia tai hyvin miedon tuoksuisia liukuvoiteita.

Liukuvoide on hyvä ratkaisu myös muista syistä

Liukuvoidetta kannattaa suosia usein myös muistakin syistä – siitäkin huolimatta, että kondomissa olisi liukuvoide valmiina. Esimerkiksi jos mies on varustukseltaan normaalia suurempi, seksi voi joissain tapauksissa sattua tai olla epämukavaa ilman liukuvoidetta. Se on hyvä vaihtoehto myös aina, jos kosteutta ei ole tarpeeksi omasta takaa. Seksin pitäisi olla helppoa ja nautinnollista, eikä epämiellyttävää tai kivuliasta.

Seksilelujen käyttäminen sujuu myös hyvin, jos niihin lisää vähän liukuvoidetta. Kannattaa kuitenkin huomioida, että silikonipohjaiset liukuvoiteet eivät sovi yhteen kaikkien seksivälineiden kanssa. Lisäksi liukuvoide voi auttaa kondomin laittamisessa paikalleen. Sen laittaminen voi nimittäin olla hyvinkin nihkeää. Tällöin pieni määrän liukuvoidetta peniksessä auttaa kondomiakin sujahtamaan helpommin paikoilleen. Liukuvoiteen laatuun on kuitenkin kiinnitettävä huomiota; öljypohjainen voide voi haurastuttaa kondomia.